După încheierea în forță a lui 2014, anul 2015 a debutat cu finalizarea implementării unui nou proiect european “Sistem de managementul culorii pentru firma Vobiscum Imprimeria”.

Obiectivul proiectului a fost implementarea unui sistem integrat de managementul și controlul culorii pe întreg fluxul procesului de producție pentru a îmbunătății calitatea previzibilă și repetabilă a culorii, a produselor tipărite și implicit a gradului de satisfacție a clienților. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv au fost achiziționate softuri pentru design, managementul procesului de tipar și pentru verificarea culorii și echipamente hard: stații grafice HP cu monitoare certificate pentru industria grafică, echipamente de: calibrare X-Rite, proofing de la Epson, vizualizare și control a colii tipărite Just Normlicht. Toată această infrastructură informațională nou creată poate să aibă un impact pozitiv semnificativ în creșterea performanței tipografiei noastre doar împreună cu o excelentă pregătire a echipei implicată în producție. În acest sens, am avut satisfacția să-l avem în mijlocul nostru timp de două săptămâni pe Dorin Pițigoi, unul dintre puținii specialiști ( la nivel mondial) în culoare din industria grafică care are această suită de calificări: FOGRA qualified partner, UGRA certified expert, X-Rite/Pantone education partner, FOGRA digital print expert. Workshop-urile interactive, expertiza și suportul lui Dorin ne-au ridicat semnificativ gradul de profesionalizare și ne-au ajutat să înțelegem și să exploatăm la maxim softurile și echipamentele achiziționate.

Dorin Pițigoi

În urma acestui program de instruire, zece dintre noi au primit diplome de certificare/atestare de la X-Rite.

Nu vrem să părem lipsiți de modestie, dar Vobiscum face parte dintr-un grup restrâns de tipografii (6-8 la nivel național) care au sau implementează un astfel de program focusat pe controlul și calitea tiparului, un program care nouă ne pavează drumul ce duce spre viziunea companiei – aceea de a deveni una dintre cele mai performante tipografii offset din Transilvania.

Și nu uita – Vobiscum e... Bun de Tipar!

 

Mircea Șutea