Heidelberger Druckmaschinen sau, mai simplu spus, prietenul nostru Gilbert Wagner, reprezentantul Heidelberg România, principalul nostru furnizor de utilaje și echipamente, ne-a invitat (pe subsemnatul și pe colegul meu Petru Drăgan) la sediul principal situat în Heidelberg, Germania, pentru a participa la Heidelberg Info-Day - HEI Quality Packaging Days. Cu toate că am fost prezenți pentru a treia oară la Print Media Academy și la fabrica din Wiesloch, cantitatea și calitatea informației și tehnologia high-end expusă, ne-au impresionat încă o dată.

Timp de două zile ne-au fost prezentate cele mai performante mașini de tipar pentru industria ambalajelor, în principiu pentru tiparul cutiilor, alături de ștanțe automate de mare capacitate și linii de lipit cutii de mare viteză.

Imaginile vorbesc de la sine... 

                                           

        

        

        

        

Bineînțeles că, în asentimentul obsesiei pentru perfecțiune a nemților, nici noi nu am uitat să completăm agenda cu o discuție despre toate cele văzute la o bere (Sau...mai multe?). Cu Gilbert și alți amici de la câteva tipografii din țară...

                 

 

Heidelberger Druckmaschinen își are originile în urmă cu 165 de ani și este cel mai mare producător mondial de echipamente de tipar. În momentul de față are peste 12500 de angajați, în aproximativ 170 de țări.

Vobiscum Imprimeria a achiziționat de-a lungul celor 22 de ani, aproximativ zece echipamente marca Heidelberg, ultimele șase fiind echipamente noi.

Sperăm să ajungem și la unul ca cele prezentate mai sus...

Și nu uita – Vobiscum e... Bun de Tipar!

 

Mircea Șutea